onsdag 29 december 2010

Smaka


INGREDIENSER FYLLNING
3 burkar päronhalvor i sockerlag
0,5 dl ljus sirap
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
2 tsk kanel

INGREDIENSER SMULDEG
4 dl vetemjöl
2 msk socker
200 gram smör

TOPPING
Lättvispad grädde
Kola sås, jag väljer Ohoj

Sätt ugnen på 225 grader

Låt päronen rinna av en stund innan du skivar dem.
Skiva päronhalvorna och lägg i en ugnsfast pajform, ca 25-30 cm i diameter. Strö över kardemumma, ingefära och kanel och ringla sen över sirap över alla päronbitar. Mängden sirap och kryddor kan du öka eller minska efter tycke och smak.

Nyp ihop rumsvarmt smör, vetemjöl och socker till en smulig deg och fördela jämnt över päronen.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 25-30 min.

Vispa grädde lagom fluffig, den ska vara lättvispad utan att rinna... ringla många cirklar Ohoj kolasås över grädden och rör sen försiktigt med en sked. Kolasåsen ska inte blandas ut helt utan den ska bara marmorera grädden.

Servera pajen ljummen och klicka en stor klick kolagrädde över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar